info@matiracompany.com

Remote Health Monitoring

Consultancy | Medical | Entrepreneurial

Remote Health Monitoring

Dit is een elektronisch systeem voor patiëntbewaking op afstand (Remote Patient Monitoring system, RPM)

RPM is een technologie om patiënten buiten de conventionele klinische instellingen (bv. thuis) te monitoren, waardoor de toegang tot zorg toeneemt en de kosten voor de gezondheidszorg afneemt.

RPM, ook wel homecare telehealth genoemd, is een soort ambulante gezondheidszorg waarmee een patiënt een mobiel medisch apparaat kan gebruiken om een routinetest uit te voeren. Deze testgegevens worden dan in real-time naar een zorgverlener gestuurd.

Telegeneeskunde

Dit is het gebruik van een technologie die externe gezondheidszorg mogelijk maakt. In principe maakt het voor artsen mogelijk, om patiënten te behandelen wanneer nodig en waar de patiënt is. Dit met behulp van digitale media, zoals een computer, ipad of smartphone, gedurende vakanties, weekends, ’s-nachts of in een andere situatie wanneer een reguliere medische verzorging niet mogelijk is.

Telezorg

Deze technologie biedt een mogelijkheid voor patiënten om een actieve rol te spelen in het beheer van hun chronische ziekten. HT-hulpprogramma’s omvatten audio en video conferencing mogelijkheden, waardoor op afstand gelegen gezondheidswerkers om te interviewen, observeren en opleiden van de patiënt.

Telezorg verpleging

Terwijl de basis van het gebruik van technologie om in directe verbinding met patiënten te staan hetzelfde is, is telezorg verpleging iets wat zich in de loop van de decennia heeft ontwikkeld; Dit heeft deuren heeft geopend voor verpleegkundigen bij het verbeteren van de algemene patiëntenzorg.